Når du skal flytte ud

Kontakt din egen boligorganisation for at opsige din bolig.

Find din boligorganisations opsigelsesblanket herunder:

Arbejdernes Andels Boligforening (AAB)
Al2Bolig
ALBOA
Boligforeningen 10. marts 1943
Boligforeningen Ringgården
Boligorganisationen AlmenBo Århus
Boligforeningen Århus Omegn
Boligkontoret Århus
Brabrand Boligforening
DOMI Bolig
Lejerbo
Østjysk Bolig

PROCESSEN
Når vi har fået din opsigelse, sætter vi boligen til leje igen. De nye lejere vil sandsynligvis kontakte dig for at se boligen. Hvis du ikke selv har mulighed for at vise boligen frem, kan du hos nogle boligorganisationer lave en aftale med ejendomsfunktionæren.

Når du er flyttet ud, laver vi et fraflyttersynVed flytning bliver din bolig synet af en ejendomsfunktionær eller en inspektør, som vurderer boligens vedligeholdelsesstand. Evt. fejl, skader og mangler bliver noteret i en synsrapport.. Her vurderer vi, om boligen er vedligeholdt, ryddet og gjort ren. Vi registrerer eventuelle fejl, skader og mangler i en synsrapportSynsrapporten udarbejdes ved indflyttersyn og fraflyttersynVed flytning bliver din bolig synet af en ejendomsfunktionær eller en inspektør, som vurderer boligens vedligeholdelsesstand. Evt. fejl, skader og mangler bliver noteret i en synsrapport.. I rapporten noteres lejlighedens stand.. Hvis boligen er misligholdt, skal du betale for at få skaderne lavet.

Boligorganisationen aflæser el, vand og varmemålere i din bolig. Hvis du afregner direkte med forsyningsselskabet, skal du huske at give dem besked om din flytning.

Ved fraflytning (og indflytning) skal også el-måleren aflæses og indberettes  til el-leverandøren. Det er forskelligt fra boligorganisation til boligorganisation, om det er dig selv eller ejendomsfunktionæren, der gør det.

Når din bolig er udlejet på ny, sender vi den endelige afregning til dig. Der kan gå op til seks uger inden du får den endelige opgørelse.

Boliggarantibevis

For 900 kr. kan du købe et boliggarantibevis - et godt alternativ til en fremleje, Med beviset i hånden springer du forrest i køen, hvis du vil tilbage til dit boligområde inden for tre år. Du kan kun købe et boliggarantibevis, hvis

1) du bor i en familiebolig eller seniorbolig
2) du betaler det inden du flytter fra boligen 
3) hele din hustand flytter

Kontakt din boligorganisation

Læs mere

Til top